ANA BİLİM DALI BAŞKANI
Doç. Dr. Tolga ZAMAN
TARİHÇE
Gümüşhane Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Enstitüsü bünyesinde yer alan Sosyal Hizmet Yönetimi Yüksek Lisans Programı 2014-2015 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Döneminden itibaren öğrenci almaktadır.
KAZANILAN DERECE
Program başarılı bir şekilde tamamlanıp program yeterlilikleri sağlandığında Sosyal Hizmet Yönetimi alanında Yüksek Lisans derecesine sahip olunur.
KABUL KOŞULLARI
Yüksek lisans programına kayıt yaptırmak isteyen öğrenci, üniversitenin akademik ve yasal mevzuatı çerçevesinde YÖK tarafından belirlenen süreçleri tamamlamış ve sınavları başarmış olmak zorundadır. Programa öğrenci kabulü ve başvuru koşulları akademik dönem başlamadan önce Gümüşhane Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Enstitüsü İnternet adresinde yayınlanmaktadır. Yüksek lisansa başvuracak adayların, öncelikle lisans diplomasına ve Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Sınavından (ALES) geçerli minimum puana sahip olmaları gerekir.
ÜST KADEMEYE GEÇİŞ
Yüksek lisans programını başarı ile tamamlayan mezunlar, Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Sınavından (ALES) geçerli notu almaları, yabancı dil yeterliliğini sağlamaları koşuluyla gerek kendi alanlarında gerekse çok disiplinli alanlarda doktora programlarına başvurabilirler.
MEZUNİYET KOŞULLARI
Sosyal Hizmet Yönetimi Ana Bilim Dalında yüksek lisans derecesi elde edebilmek için toplam yirmi bir krediden az olmamak koşuluyla en az yedi ders, seminer dersi ve tez çalışmasından başarılı olmak gerekir.
MEZUNLARIN İSTİHDAM OLANAKLARI
Sosyal Hizmet Yönetimi Ana Bilim Dalından mezun olan öğrenciler üniversitelerin bu alanla ilgili birimlerinde araştırma görevlisi veya öğretim görevlisi olarak çalışabilmektedir. Ayrıca programı başarılı bir şekilde tamamlayan öğrenciler bu alandan öğrenci kabul eden bilim dallarında doktora derecesine başvuruda bulunabilirler. Sosyal Hizmet alanı mezunları kamu ve özel sektör kuruluşlarında iş bulma imkânına sahip olurlar. Bu bağlamda Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na bağlı kuruluşlarda, Sağlık Bakanlığı'na bağlı hastanelerde ve toplum ruh sağlığı merkezlerinde, Adalet Bakanlığı'na bağlı mahkemelerde, denetimli serbestlik müdürlüklerinde, cezaevlerinde çalışabilirler. Bunun yanında alan mezunlarının özel sektörde faaliyet gösteren huzurevi, kreş, bakım ve rehabilitasyon merkezi gibi kuruluşlarda da çalışma imkanı bulunmaktadır.